Kızartılmış Mantı Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kızartılmış Mantı Tarifi1 Yemek Kaşığı Sana Hamurişi 300 gr Kıyma(İç malzemesi için) 2 Adet kuru soğan 1 Tatlı Kaşığı salça(sosu için) 2 Su Bardağı su (hamur için) 2 Adet yumurta(hamur için) Hamur malzemeleriyle sertçe bir hamur yoğurun (erişte hamurundan biraz daha yumuşak olmalı) Hamuru 2 veya 3 bezeye ayırın Her bir bezeyi 2 yufka büyüklüğünde yufkalar açın 4 cmlik karelere kesin İç malzemesinden karelere dağıtınHer bir kareyi dört kenarından ortada birleştirinUç kısımlara dokunmayın Mantıları kızdırılmış yağa atıp her tarafını eşit kızartın Üzerine sarmısaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis edin |
|