Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
arapsaçı, börek, gül, ispanaklı, otu, tarifi

Arapsaçı Otu Ve İspanaklı Gül Börek Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arapsaçı Otu Ve İspanaklı Gül Börek Tarifi



Arapsaçı Otu Ve Ispanaklı Gül Börek Tarifi

Malzemeler:
1 kilogram yufka
Yarım kilogram ıspanak
Yarım kilogram arapsaçı otu
2 adet yumurta
1 adet kuru soğan
100 gram tuzsuz lor peyniri
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz karabiber

Hazırlanışı:
Ispanak ve arapsaçını çok iyi yıkadıktan sonra süzdürün ve ince doğrayın Soğanı küçük küpler şeklinde kesip, yeşilliklere ekleyin Lor peynirini ilave edip iyice karıştırın Tuz ve baharatını katın Yufkaları tezgaha yayın, 4'e bölün ve su - sıvı yağ karışımıyla yağlayın Yuvarlar kenarlarına çizgi şeklinde iç koyun Rulo şeklinde sarın, kendi ekseni etrafında çevirin Fırın tepsisini yağlayın, gül böreklerini dizin Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 dereceye ayarladığınız fırında kızarana dek pişirin

Not: Arapsaçı otunu aktarlardan ve semt pazarlarından temin edebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.