Arapsaçı Otu Ve İspanaklı Gül Börek Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Arapsaçı Otu Ve İspanaklı Gül Börek TarifiArapsaçı Otu Ve Ispanaklı Gül Börek Tarifi Malzemeler: 1 kilogram yufka Yarım kilogram ıspanak Yarım kilogram arapsaçı otu 2 adet yumurta 1 adet kuru soğan 100 gram tuzsuz lor peyniri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su Tuz karabiber Hazırlanışı: Ispanak ve arapsaçını çok iyi yıkadıktan sonra süzdürün ve ince doğrayın Soğanı küçük küpler şeklinde kesip, yeşilliklere ekleyin Lor peynirini ilave edip iyice karıştırın Tuz ve baharatını katın Yufkaları tezgaha yayın, 4'e bölün ve su - sıvı yağ karışımıyla yağlayın Yuvarlar kenarlarına çizgi şeklinde iç koyun Rulo şeklinde sarın, kendi ekseni etrafında çevirin Fırın tepsisini yağlayın, gül böreklerini dizin Üzerine yumurta sarısı sürdükten sonra 180 dereceye ayarladığınız fırında kızarana dek pişirin Not: Arapsaçı otunu aktarlardan ve semt pazarlarından temin edebilirsiniz |
|