Sebzeli Ay Çöreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Ay Çöreği TarifiSebzeli Ay Çöreği Tarifi Malzemeler: 1 adet kabak 1 adet patlıcan 1 adet soğan 1 adet domates 3-4 kaşık sıvı yağ Yeteri kadar tuz-karabiber Hamuru için: 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı yoğurt 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yeteri kadar tuz Hazırlanışı: Soğan, kabak, patlıcan ve domatesi kabuklarını soyup küp küp doğrayın Önce soğanı yağda kavurun Daha sonra kabak ve patlıcanları ilave edip suyunu çekene kadar kavurun En son domatesleri ve tuzunu ekleyin Mutfak robotunda 1 yumurta, margarin, yoğurt, un, tuz ve kabartma tozunu ekleyip hamur haline getirip bir süre dinlendirin Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın 3-4 mm kalınlığında oval şekil verip açın Ortalarına sebzeli içten koyun Uçlarını aşağı bükerek ay şeklini verin Az yağlanmış tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün 200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin |
|