Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, gül, pratik, tarifi, tavuklu

Tavuklu Pratik Gül Böreği Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Pratik Gül Böreği Tarifi



Tavuklu Pratik Gül Böreği Tarifi

Gerekli Malzemeler
1 adet Lezita Bütün Göğüs
3 adet hazır yufka
4 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Tuz, karabiber
Kızartmak için sıvıyağ



Yapılışı
Bütün göğüs etini üzerini geçecek kadar suyla birlikte bir tencereye koyup haşlayın Et tamamen yumuşayınca suyunu süzüp eti tel tel ayırın
Bir kasede yoğurt ve yumurtayı tuz, karabiber ekleyip çatalla çırpın
Yufkaları 4 eşit parçaya kesip 12 adet üçgen yufka elde edin
Hazırladığınız yoğurtulu karışımla tel tel ayrılmış tavuk etlerini karıştırın Karışımdan yufkaların geniş tarafına bir miktar malzeme koyup rulo yaparak sarın ve gül şeklinde kıvırın Uç kısmını çok az ıslatarak açılmaması için yapıştırın
Bir tavada sıvıyağı kızdırıp börekleri nar gibi kızarıncaya kadar her iki tarafını da çevirerek pişirin Sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.