Mantarlı Kol Böreği Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantarlı Kol Böreği TarifiMantarlı Kol Böreği Tarifi Malzemeler :
Unun üzerine tuzu serpin Ilık su ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Bir süre dinlenmeye bırakın Mantarları ince dilimleyin Büyük bir tavaya tereyağını alın ve mantarları kavurun Soğanları piyaz doğrayıp tavaya ekleyin Hepsini kavurduktan sonra altını kapatın ve doğranmış maydanozları ilave edin Hamuru unlayarak ve merdaneyle iyice açın Olabildiğince ince açtıktan sonra üzerine mısırözü yağ dökün ve elinizle çekiştirerek açın Dört tarafından ortaya doğru katlayın ÜZerine yine yağ dökün 4 kat olan hamurun bir kenarına iç harçtan koyup, yarısına kadar rulo sarın ve kesin Kalan hamura iç harcın kalanını dökün ve rulo yapın Yağlanmış tepsiye iki ruloyu yerleştirin Üzerlerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin |
|