Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kesilir, restorantda, tavuk

Tavuk Restorant'da Nasıl Kesilir ?

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Restorant'da Nasıl Kesilir ?



Tavuk Restorant'da Nasıl Kesilir ?

Kümes hayvanını keserken göğüs etine çatal asla batırılmamalı, etin manzarasını bozduğu gibi kesilirken de parçalanır
a) Sağ eldeki bıçağı gırtlaktaki deliğin içinden sokmalı ve tavuğun kuyruk bölümünü dışa doğru getirerek kanadı üzerine yatmış olarak tutmalıdır
b) Sol eldeki çatalın dişleri yukarı gelecek biçimde budun alt ve üst bölümlerini aynı zamanda saplamalıdır Daha net ve temiz bir kesme için butla gövde arasındaki deriyi bıçakla yarmak gerekir Sonra- çatalın üzerine kuvvetle döndürerek basıldığında bütün but kolayca gövdeden kopar Butun mafsal yerinden ikiye ayın-mak için tabağa aldıktan sonra bıçağı çatalın dişleri arasına sokarak kesmeli Parçaları servis tabağına koymalı diğer but içinde ayni işlem yapılır
c) Bıçağı gövdenin alt bölümüne batırarak tavuğu kımıldamaz biçimde tutmalı, göğüs kemiği hizasında uzunlamasına bir kesik yapılır, bu kesik daha sonra yapılacak olan işlemlere kesinlik verecektir
d) Bundan sonra kesme işleminin biçimi tavuğun büyüklüğüne ve elde edilmek istenen porsiyon sayısına göre değişir Dört kişilik bir tavukta her kanat kendi tarafındaki göğüs eti ile birlikte kesilmelidir Bunun için göğüs kemiğinin tepesinden itibaren kesmeğe başlamalı ve bıçağı göğüs kemiğine kuvvetle basarak devam etmeli, kanatın gövdeye bitiştiği mafsal yerinde bitirmelidir Beş kişilik tavukta beşinci porsiyonu göğüs kemiğinin iki yanında kalan beyaz et çevirecektir Önce kanatı yukarda tarif edildiği gibi kesmeli lakat beyaz etin sadece bir kısmını kanatın üzerinde bırakmalıdır
e) Tavuğun butları ve kanatları çıktıktan sonra kalan bölümleri kesmek için tavuğu yan yatırmalı bir bıçakla boyun tarafından (lades kemiği) adıyla bilinen kemiği, gövdeye bağlayan iki kıkırdağı kesmelidir Böylece beyaz etin bir ucu ayrılmış olur Bu bölüm tabakta bıçağın ucuyla düz tutmalı ve ters dönen iskeleti (göğüs kemiği) alttan yavaş yavaş çekerek etten ayırmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.