|
|
Konu Araçları |
çikolatalı, çıtır, dondurma, karaormanlı, tarifi |
Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Çıtır Karaormanlı Çikolatalı Dondurma Tarifi2 adet Milföy Hamuru Carte dOr Limon-Karadut-Vanilya dondurma Carte dOr Sütlü Çikolatalı Dondurma Pirinç Patlağı Damla Çikolata Böğürtlen Sos İçin: 200 ml böğürtlen taneleri ve suyu 50 grtoz şeker 15 grmısır nişastası Üzeri İçin Beyaz Çikolata: 1 kutu Krema 80 grBeyaz Çikolata Böğürtlen sosu hazırlamak için nişasta 7-8 kaşık böğürtlen suyu ile inceltilir Kalan böğürtlen suyu ve taneleri bir kaba alınarak ocak üzerinde kaynamaya bırakılır Şeker ilave edilerek inceltilmiş nişasta katılır ve hafif koyulaştığı anda ocak kapalılarak soğumaya bırakılır Beyaz çikolatayı hazırlamak için krema bir kapta ısınmaya bırakılır Kaynamaya başlamadan ocak kapatılarak içine beyaz çikolata eklenip karıştırarak eritilir ve soğumaya bırakılır Milföy hamuru kurabiye kalıpları ile istenilen formda kesilir (1 porsiyon için 2 parça formlanmış milföy kullanılacak) Tepsiye yerleştirerek çatal ile delinir ve üzerilerine toz şekeri serpilir 200 derece fırına verilerek 10-12 dk kızartılır Soğumaya bırakılır Milföyler hafif ılıkken formlanmış 1 parça dikkatlice ikiye ayrılır (elimizde 2 yarım+1 bütün olmak üzere 3 parça formlanmış milföy olacak) Milföyler soğuduktan sonra dondurmalar dondurucudan çıkartılır İkiye ayrılmış olan taban filföy servis tabağına alınarak üzerine karadut dondurma ile dolgu yapılır (Yada Sütlü Çikolatalı Dondurma ile) Pirinç patlağı ve damla çikolata serperek üzerine bütün milföy formu konulur Tekrar dondurma ile dolgu yapılarak pirinç patlağı ve damla çikolata serpilir İkiye ayrılmış olan üst kapak milföy en üste kapatılarak üzerine beyaz çikolata sosu gezdirilir ve böğürtlen sos ile süsleyerek hemen servis yapılır |
|