Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
amasya, yemekleri

Amasya Yemekleri

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amasya Yemekleri



Amasya yemekleri





Çorbalar

Cılbır Çorbası
Kullanılan Malzemeleri
Ev Eriştesi 1 Su bardağı , 2 domates , 2 yumurta , 1 kaşık tereyağı , 5 su bardağı su, bir miktar tuz
Yapılışı
Tereyağında kıyma kavrulup içine yumurtalar kırılır, domates kabukları soyulup küçük küçük doğranarak tencereye ilave edilir Suyu konulup kaynamaya bırakılır Su kaynadıktan sonra erişteler içine atılır, bir iki taşım kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır Biraz dinlendikten sonra sıcak servis yapılır

Çatal Çorbası
Kullanılan Malzemeleri
1,5 Çay bardağı yeşil mercimek, 2 çay bardağı yarma, 7 su bardağı su, 1 ad orta boy soğan, 100 gr kıyma, 2 yemek kaşığı margarin, biraz tuz, pul biber, nane
Yapılışı
Mercimek ve yarma önceden pişirilir Bir tencerede yağ, soğan, kıyma kavrulur Üzerine nane ve pul biber serpilir Mercimek ve yarma katılıp5 dk kaynatıldıktan sonra ocaktan indirilir Sıcak servis yapılır

Sakala Çarpan Çorba
Kullanılan Malzemeleri
1 su bardağı mercimek, 2 su bardağı un, 1 yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 ad soğan, nane ve pul biber
Yapılışı
Yumurta, un ve su karıştırılarak hamur haline getirilir Oklava ile açılarak küçük şeritler halinde kesilir Bir tencerede soğan yağ ile birlikte kavrulur Nane ve pul biber konulur, su ilave edilip kaynamaya bırakılır Kaynayan suya önceden pişmiş mercimek ile hamur eklenerek pişmeye bırakılır Sıcak servis yapılır

Etli Yemekler

Bakla Dolması
Kullanılan Malzemeleri
200 gr bakla, 1 baş soğan, 2 su bardağı yarma, 1/2 kg kıyma, 1 kaşık salça, biber, tuz, 1 çay bardağı sıvı yağı, sarmalık yaprak
Yapılışı : Bir gün önceden ıslatılan baklalar soyulur Yarma, kıyma, kuru soğan, salça, biber, tuz, sıvı yağı, hepsi karıştırılır Dolmanın konacağı tencerenin içine kemik konur Yaprağın içerisinde malzemeler konarak bohça şekline sarılır ve kemiklerin üstüne konur 2 su bardağı su konarak kaynatılır

Etli Bamya
Kullanılan Malzemeleri
250 gr Bamya, 250 gr parça kuzu eti, 100 gr margarin, 1 tane soğan, 3 adet domates, 1 kaşık salça, 1 tane limon
Yapılışı : Bir tencerenin içine yağ ve soğan, et konularak kavrulur Üzerine domates doğranarak salça eklenir Limon sıkılarak bamyalarda yemeğin içine konulur Tuzunu ilave ederek kısık ateşte pişirilir

Göbek Dolması
Kullanılan Malzemeleri
2kg kaburga Eti ve karın zarı, 1kg Pirinç, Ciğer, dolmalık Fıstık, Kuş üzümü,Maydanoz, Baharat, tuz ve tereyağı
Yapılışı : Hazırlanan iç pilav açılan göbeğin içerisine doldurulur ve ağzı dikilir Yağda kızartıldıktan sonra pişene kadar suda haşlanır ve fırında kızartılır

Saygılarımızla

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.