Dinle Beni Ey Kibir! |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dinle Beni Ey Kibir!Dinle beni ey kibir! Sen ki, iblisi bile; Nasıl baştan çıkardın, Allah'a isyân ile Lânetlendi nihayet, o cüretkâr sözünden, Ve Cennetten kovuldu, şeytan senin yüzünden İşte o günden beri, iblisle ortaklaşa; Dünyayı kuşattınız, zulümle baştan başa Nifak tohumlarını, beyinlere ektiniz, Ahlâkın iplerini, beraberce çektiniz Gör ki; senin yüzünden, ne hâle geldi insan; Ne haysiyet, ne şeref, ne merhamet, ne vicdan Duymaz oldu Hukukun, adâletin sesini; Sana secde ederken, kaybetti kıblesini Dinle beni ey kibir! Bütün büyük savaşlar; Senden gelen küçücük, bir kıvılcımla başlar Sen olmasaydın eğer, ne Stalin, ne Hitler, Ne Firavun olurdu Ne bunca parazitler Ne bir fitne kalırdı, bu dünyada ne haset ; Ne bu toplu mezarlar, ne yakılmış bir ceset Sönmezdi yeryüzünde, milyarlarca ocaklar, Milyarlarca anada, boş kalmazdı kucaklar Ey kibir! Bilirsin ki; aşağılık duygusu, Gururla karışınca, olur en büyük pusu Bu kompleks; insanları, sürüklerken zillete, Tarihler mezar oldu, gör ki, nice millete Sen ki; ne Ebreheler Ne Kârunlar doğurdun, Çağdaş emsallerini, aynı kapta yoğurdun Senden sebep nesiller, temelleri sökmede; Bencillik bombasıyla, evlilikler çökmede Dinle beni ey kibir! Bu savaşım sanadır, Gâlibiyet her zaman, düşünenden yanadır Bil ki; tuzaklarına, tuzaklar kuracağım; Seni her an, her yerde, Kur'ân'la vuracağım Dökeceğim ortaya, sinsi hesaplarını; Ve emrinde çalışan, insan kasaplarını Bütün dünya görecek, senin kirli yüzünü; Kan ve kinle beslenen, doyurulmaz özünü Biliyorum İşim zor; gaflettedir insanlar, Bu nedenle pek çoğu, seni mezarda anlar Kimi şöhret delisi, kimi zil zurna sarhoş; Biliyorum Onlara, ne söylense hepsi boş Ama sen zannetme ki; bu savaş burda biter, Bir kişi de uyansa, bu kazanç bana yeter Dilerim ki; insanlar, gerçekleri görürler; Senin girdaplarına, kapılmadan yürürler Dinle beni ey kibir! Şaka değil sözlerim, Bu savaş ancak biter, kapanınca gözlerim Attığın her düğümü, îmanla çözeceğim; Ve seni, her secdede, ezdikçe ezeceğim! |
|