![]() |
Hoş Geldin Ramazan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hoş Geldin RamazanHoşgeldin Ya Şehr'i Ramazan ![]() ![]() ![]() Hoş geldin ateşim, yangınım, külüm ![]() Ateş oldun ![]() ![]() ![]() ![]() İbrahim[as] gibi gülden ateşlere düşürdün canımı ![]() ![]() Ey yangınım, sen başkalarına sakla serinliğini, küle çevir bedenimi, benliğimi ![]() Bir yangın yeridir Ramazan ![]() ![]() ![]() ![]() Ilık yağmurlar üşüşür tenine ![]() ![]() ![]() Ezelde ruhuna dokunan kutlu sesin yankısı yeniden erişir kulağına ![]() Hoş geldin yolum, yoldaşım, menzilim Yol oldun ruhuma ![]() ![]() Kalbimin serin vadisine taşıdın nefsimi ![]() ![]() ![]() Kuraların hepsi bana çıktı ![]() ![]() ![]() Bedenine konuktur Ramazan ![]() Tenine yeniden ruh üfler gibi sessizce gelir, sessizce gider ![]() Derin bir nefes gibi dudağından kalbine müjdeler yollar ![]() ![]() ![]() Maddenin labirentlerinde kaybolmuş ruhunu kardeş ruhlarla yeniden buluşturur, yeniden barıştırır Hoş geldin ay yüzlüm, hilâl kaşlım, sevgilim ![]() Can oldun tenime ![]() ![]() Göklerin temâşasına kaptırdım gözlerimi ![]() ![]() Rüyânı görmek için Yûsuf[as] gibi kuyulardan topladım hücrelerimi ![]() ![]() Yüz üstü bırak kibrimi, bencilliğimi ![]() Zamanın kutsanışıdır Ramazan ![]() Hilâlin dokunuşuyla zaman mekana galip gelir ![]() ![]() ![]() Sanki kıble sana yönelir ![]() Sanki seccaden alnını öper ![]() ![]() ![]() ![]() Hoş geldin bahar kokulum, çiçek tenlim, deniz gözlüm ![]() Kabrimden kaldırdın beni ![]() ![]() ![]() Beni bana kattın yeniden ![]() ![]() Bir İsâ[as] nefesi gibi dürttün kalbimi uykulardan ![]() ![]() Uzaklara at cesedimi ![]() Bir uyanıştır Ramazan ![]() Açlığın incelttiği bedeninde ruhuna daha çok yer kalır ![]() ![]() Bencilliğin kafesinden kurtulursun, meleklerin kanatlarına tutunursun ![]() ![]() ![]() Ellerin kalbine diğer ilk kez ![]() ![]() ![]() Hoş geldin tatlı sözlüm, gül yüzlüm, sultanım ![]() Bak, nasıl da uslandım ![]() ![]() ![]() Hamdım, piştim, yandım ![]() ![]() ![]() ![]() Teselline susadım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ey âl yanaklım, “hümeyrâm”, yüzünü değdir yüzüme ![]() ![]() Ne güzel terbiyedir oruç ![]() ![]() Bedeninin kabuğuna derin çizikler atar ![]() ![]() ![]() Ötelerden gelen kutlu bir kervan olur; seni kuyuda bulur, cennet karşılığı Sahibine satar ![]() Hoş geldin bi’tanem, nur tanem, nar tanem ![]() Tut saçlarımdan kor gözlerinle ![]() Ellerimi yu ellerinin ateşinde ![]() Yüreğimi rehin tut sevdânın tenhasında ![]() Yanımda kal, benimle kal, bana kal bütün bayramların arefesinde ![]() Seni sana çağırıyor Ramazan ![]() Senai Demirci |
![]() |
![]() |
|