![]() |
Sizce Azrail Ne Kadar Güzel Olabilir ??? İşte Sizler İçin Çok İbretli Bir Hikaye... |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sizce Azrail Ne Kadar Güzel Olabilir ??? İşte Sizler İçin Çok İbretli Bir Hikaye...Ben, 40 yıllık bir kanser uzmanı olarak maddeyi aşan sayısız olayla karşılaştım ve bunları, o olaya şahit olanlarla birlikte belgeleyerek özel bir arşiv yaptım ![]() ![]() ![]() ![]() Kanser hastanesinde baş hekimken Serap adında genç bir hanım hastam vardı ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak Serap'in da bütün diğer kanserliler gibi ilk 5 yıllık süreyi çok dikkatli geçirmesi gerekiyordu ![]() ![]() ![]() Maalesef bilet bulamamış ve benden habersiz bindiği otobüsün kaza geçirmesi üzerine 6 saat kadar mahsur kalmış ![]() Dönüşünden kısa bir süre sonra kanser, kemik ve akciğerine yayıldı ![]() ![]() --''Doktor bey,'' dedi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -- ''Niçin?' diye sordum ![]() --'Siz ![]() ![]() ![]() ![]() Dini inançlarının çok zayıf olduğunu bildigim için bu teklifi karşısında oldukça şaşırdım ![]() --'Doktora ulaşmak kolaydır'' dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmaya mecali olmadığından 'Ben o isteği duyuyorum' manasında başını salladı ![]() ![]() ![]() Vefatına bir hafta kala: --'Doktor bey'' dedi ![]() --'Senin durumun çok özel' dedim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() O, haliyle tebessüm ederek yine başını salladı ![]() çalışıyorduk ![]() ![]() Dönüşümde annesi telefon ederek: --'Serap, bir haftadir morfin yaptırmıyor ![]() ![]() ![]() Hemen eve gittim ve iğne yaptırmamasının sebebini sordum ![]() ![]() 'Ya morfinin tesiriyle ölüme uykuda yakalanır ve son nefeste 'Muhammed' diyemezsem? İşte Serap, böyle bir hanımdı ![]() ![]() ![]() Ertesi gün O'na: --'Hiç korkma!' dedim ![]() ![]() Ve Serap bir veda niteliği taşıyan bu görüşmemizde son sorusunu da sordu: --'Doktor bey ![]() ![]() ![]() --'Kızım,' dedim ![]() ![]() Salı günü Serap'in ağırlaştığı haberini alınca hemen eve gittim ![]() ![]() ![]() -'Doktor bey, biliyor musunuz, bu evde biraz önce bir mucize yaşandı!' dedi ve devam etti: --Serap, bir saat kadar önce oksijen cihazını attı ve 'yataktan kalkması imkansız' denmesine rağmen kalkarak abdest aldı, iki rekat namaz kıldı ![]() ![]() --'Doktor bey'e söyleyin, dedi ![]() ![]() Eğer bir gün dünyaya ait, seni çok zorlayan bir derdin olursa, sakın "Benim Çok Büyük Bir Derdim Var" deme, " BENİM ÇOK BÜYÜK BİR RABBİM VAR!" de ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sizce Azrail Ne Kadar Güzel Olabilir ??? İşte Sizler İçin Çok İbretli Bir Hikaye... |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sizce Azrail Ne Kadar Güzel Olabilir ??? İşte Sizler İçin Çok İbretli Bir Hikaye...Hocam ne kadar ibretli bir yazi inanin okurken zerrelerim titredi ![]() ![]() ![]() Bence azrailin güzelligide yada korkunc görünmeside insanin kendisine baglidir ![]() ![]() ![]() Insan ic aynasindan kendi suretini gördügünde eger güzel bir yüzle karislasiyorsa inaniyorum ki onu almaya gelen azrailde o sekilde olacaktir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dünya hayatinda iken ne oldugunu unutmayan, görevlerini elinden geldigince yapan ve niyetini saglam tutan her mümin icin azrail en güzel surette gelecek ve ahirete giden yolda eslik edecektir ![]() ![]() ![]() Sözün özü ne mutlu yüreginde sapasaglam imanini koruyanlara ne mutlu gönlünde Allah sevgisini Muhammed (s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yüregine saglik hocam cok etkilendim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|