![]() |
Bu Şiir Ondan Utanıyor.. |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Bu Şiir Ondan Utanıyor..Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku ![]() Gül bahçesinden yoksa gelen o mu? ![]() ![]() ![]() Bu ne güzel koku böyle, bu ne güzel koku ![]() O pazardan tezcecik yoksa o mu geliyor, yoksa güzelimiz geri mi geliyor ne? Bu nasıl yüz böyle, bu nasıl ışık? Bu nasıl ay böyle, bu nasıl güneş? Mağradan mı çıktı, dağdan mı iniyor, o yalnızlığın adamı, o dost? Boş yere arama şarap testisini sen ![]() Koklama onun ağzını sen boş yere ![]() Şu meyhaneciden mi geliyor sandın onu; dostum, onu sen kendin gibi belleme ![]() Yolda o yapayalnızsa ne olur? Başında sarık yoksa ne çıkar? Ne bundan güneşe bir leke olur, ne ayın gösterişine zarar ![]() Bu gece uyuma dostum, uyuma ![]() Bir kolayına getir onu bul ![]() Sarhoşlar meclisine hep böyle geceleyin gelir o ![]() Bu gece uyuma dostum, uyuma ![]() Biz duvara asılı duran resimleriz ![]() Bizi yapan ressamın varlık şavkı duvarın üzerine bir vurdumu, bakarsın o anda canlanıvermiş, kımıldanmışız Onun selvi boyu bir göründü mü, bakarsın dünya güllük gülistanlık ![]() Kalktı bir salındı, kendinibir gösterdi mi ![]() bakarsın kıyamet koptu gitti ![]() Bakarsın Calinus gibi hastalar ülkesindendir o ![]() Bakarsın hayret yurdunda dolaşır hastalar gibi ![]() Sustum artık ben, sustum artık Bu şiir utanıyor ondan ![]() Mevlana Celaleddin Rumi |
![]() |
![]() |
|