Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantarlı, soslu, tarifi, yemegi

Mantarlı Soslu Et Yemegi Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Soslu Et Yemegi Tarifi



(4 kişilik)

Malzeme Listesi:
  • 500 gram kuşbaşı et (ben dana eti kullandım)
  • 200-250 gram kültür mantarı
  • 1 büyük boy soğan
  • 50 gram tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 bardak su
  • 1 er cay kasigi karabiber, kekik, pul biber
  • ağız tadınıza göre tuz
Yapılışı:

Tereyağını tencerenizde eritin, rendelenmiş soğanları içine atıp 2-3 dakika karıştırarak kavurun Etleri ilave edin 3 -4 dakika karıştırarak kavurun Mantarları büyük boy ise 4'e küçük boy ise 2'ye bölün ve tencerenize ilave edin 2-3 dakika daha karıştırarak pişirinKarabiber, kekik, pul biber ve tuzu ekleyin

1 yemek kaşığı unu malzemelerin üzerine dökün ve karıştırarak tüm malzeme ile güzelce karışmasını sağlayın, 3 su bardağı suyu ilave edin Yemeğiniz kaynayıncaya kadar ocağınızın ateşini kuvvetli durumda tutun, sonra en kısık ayarda ve kapağı kapalı olarak 1,5 saat pişirin Arada yemeğinizi karıştırın

Geniş ve derin bir servis kasesine aktararak servis yapın

Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.