Fırında Patatesli Palamut Tarifi |
10-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Palamut TarifiFırında Patatesli Palamut Tarifi 2 adet palamut balığı 500 gr domates 500 gr patates 100 gr zeytinyağı 150 gr soğan 2 diş sarımsak 2 limon 2-3 defne yaprağı Maydanoz Balıklar ayıklanır, yıkanır Evvelâ boyuna ikiye sonra enine 3 parçaya kesilir Tepsiye dizilir, patatesler soyularak 5-6 parçaya bölünür, balıkların aralarına dizilir Kıyılmş maydano, ince doğranmış soğan da balıkların üzerine serpilir Dilim dilim doğranmış domates de balıkların üzerlerine serpiştirilir Doğranmış sarımak, defne yaprağı, tuz, biber, limon suyu, zeytinyağı ve su ilave edilip fırında pişirilir |
Fırında Patatesli Palamut Tarifi |
10-28-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Fırında Patatesli Palamut Tarifi1-2 adet palamut (ortadan ikiye bölünmüş) 2 adet patates 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ 1 adet soğan 1 adet limon (dilimlenmiş) Tuz Karabiber Yuvarlak halka halka kestiğiniz patatesleri bir kaba koyun, üzerine 1-2 çorba kaşığı sıvıyağ ile harmanlayınÇok az yağladığınız borcama alın ve patatesleri dizinÜzerine karabiber ve pulbiber serpin ve 200 derecede bir 20 dk pişirin Bu süre fırındaki tepsinin üzerine halka halka doğranmış bir büyük soğanı da dizin Soğanların üzerine de tuz, limon ve çok az karabiberle harmanladığınız palamutları koyun 200-230 derecede bir 20-25 dakika üzerlerini kızarana kadar pişirin Sağlıklı, besleyici, omega 3 yönünden çok faydalı bir öğününüz hazır |
|