Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ciğer, püreli, tarifi

Püreli Ciğer Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Püreli Ciğer Tarifi



Malzeme:

1 kg patates,
250 gr süt,
5 çorba kaşığı tereyağı,
250 gr kaşar peyniri,
4 parça dana ciğeri,
2 çorba kaşığı sıvıyağ,
tuz,
karabiber,

Tarif:

Patatesler haşlanır, kabukları soyulur ve iyice ezilir Ezerken içine yavaş yavaş süt ilave edilir Daha sonra rendelenmiş kaşar peyniri de pürenin içine ilave edilir Zeytinyağı ve tereyağının yarısı da püreye eklenir Tekrar ateşe konarak bir kaç dakika karıştırılarak çevrilir
Ciğer ayıklandıktan sonra ızgaralık olarak iri iri doğranır Yıkanıp süzüldükten sonra bir kap içinde soğan rendesinin suyu, bir çorba kaşığı kekik, bir kahve kaşığı karabiber ve biraz tuzla karıştırılıp bir iki saat bekletilir Hafif yağlanmış ızgara teli üzerine dizilir, gayet hafif ateşte 8-10 dakika pişirilir Hazır olan pürenin üzerine pişmiş ciğerler döşenir, karabiber serpilir Sıcak olarak servis yapılır Arzu edilirse ciğerin üzerine yoğurt da konabilir Yoğurdun üzeri maydonoz ile süslendikten sonra

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.