![]() |
Sebzeli Buğu Kebabı Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Sebzeli Buğu Kebabı TarifiSebzeli Buğu Kebabı Tarifi 1 kilo kuşbaşı kuzu eti 1 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı su Sebze Buketi 1 kahve fincanı un 2 kahve fincanı süt 2 kahve fincanı krema Sebzesi: 2 adet orta boy havuç 25 dakika haşlanmış 1 su bardağı taze bezelye (yoksa konserve) 1) Etleri bir tencereye koyup üzerini kapatıncaya kadar su doldurup hızlı ateşe koyunuz ve tam kaynarken ateşten alınız ![]() 2) Suyunu süzdürünüz ve eti bir kere yıkayıp başka bir tencereye koyunuz ve üzerine tuzunu ve suyunu, Sebze Buketi'ni koyup tencereyi ateşe koyunuz ![]() 3) Kaynadıktan sonra ağır ateşte 1 saat 15 dakika pişiriniz ve suyunu bir tencereye süzdürüp ateşin kenarına çekiniz ![]() 4) Unla sütü ezip, etin suyunun içine karıştırarak yediriniz ![]() 5) Ağır ağır 15 dakika daha pişirip eti ateşten alınız ve etleri bir güvece veya bir küçük tencereye çıkarınız ![]() 6) Sosunun içine kremasını ilâve edip karıştırınız, sonra etlerin üzerine dökünüz ![]() 7) Servis yaparken üzerine havuç ve bezelyesini ilâve edip, bir kere kaynatıp servis yapınız ![]() |
![]() |
![]() |
|