![]() |
Kadın Prezervatifi Kullanımı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadın Prezervatifi KullanımıFemale condom adıyla kullanıma sunulan kadın prezervatifi, ilk kez Danimarkalı bir doktor olan Lasse Hessel tarafından bulundu ![]() Kadın prezervatifi, aynen erkeklerde olduğu gibi hem gebelikten, hem de sifiliz, gonore (bel soğukluğu), AIDS gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklardan korunmak için çıkarıldı ![]() Yapı olarak iki katlanabilir yumuşak halka arasındaki boruya benzer bir yapıdadır ![]() ![]() ![]() ![]() Önceleri yumuşak poliüretandan yapılmakta iken, daha sonraları nitril kauçuktan üretilenleri (Reality, Femidom, Dominique, Femy, Myfemy, Protectiv, Care) yakın zamanda ise doğal lateksten (Reddy, V Amour, L’amour, VA WOW Feminine condom, Sutra) imal edilenleri kullanıma sunulmuştur ![]() ![]() Etkinliği 1989-1990 yıllarında yayınlanan bazı erken dönem testleri, gebelikten korunma açısından erkek prezervatifine nazaran daha üstün olduğunu bildirse de gerçek yaşamda sürdürülen test sonuçlarına göre daha az gebelikten koruma etkisi olduğu görülmüştür ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsel Yolla Bulaşan Hastalıklar Bu alandaki etkinliğinin de gebelikten korunmadakine benzer olması beklenir ![]() ![]() ![]() ![]() Maliyet Şu an ücret bazında, erkek kondomları kadın kondomlarına göre daha ucuzdurlar ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer tekrarlayan bir kullanım olacaksa kondomun her kullanıştan önce kayganlaştırıcı ile yeniden kaplanması gerekecektir ![]() ![]() ![]() Dünyadaki Kullanımı Gelişmiş ülkelerdeki kadın prezervatifi kullanımı hayal kırıklığı yaratmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Kadın Prezervatifi Kullanımı |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kadın Prezervatifi KullanımıSex'den önce bi'de hazırlık için saatlerce uğraşılır! Ve bu süreçte bütün istek/arzu yok olur ![]() Sonrada vay efendim eşim beni istemiyorrrrr vayy efendim biz yapamıyoruz edemiyoruzzz! Yapamazsınız tabi! Eskiden prezervatif mi varmışş ! |
![]() |
![]() |
|