İrmik Tatlısı Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Tatlısı Tarifleriİrmik Tatlısı Malzemeler:
sütü ,irmiği ve şekeri bir tencereye dökelim koyulaşasıya kadar karıştıralım koyulaşmaya başlayınca vanilya,margarin ve hindistancevizini ilave edelim margarin iyice eriyinceye kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım uygun büyüklükte bir borcamı ıslatıp tatlıyı içine dökelim ve üzerini düzeltelim soğuyunca dilimleyip servis yapabilirsinizAfiyet olsun |
İrmik Tatlısı Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Tatlısı TarifleriÇikolata Soslu İrmik Tatlısı Malzemeler:
Bir tencereye 1 lt sütü, 8 yemek kaşığı irmiği, 9 yemek kaşığı toz şekeri ve 1 paket vanilyayı ve isteğe bağlı olarak hindistan cevizi ve fındığı koyup orta hararetli ateşte sürekli karıştırarak pişirin Karışım katılaşıp kaynamaya başlayınca ocağı kapatın ve karışımı servis yapacağınız kalıba boşaltın Buzdolabına alarak soğutun Sos için; süt, şeker, kakao ve nişastayı sürekli karıştırarak muhallebi kıv***** gelinceye kadar pişirin, ocaktan almaya yakın üzerine 2-3 çay kaşığı tereyağı ilave edin biraz daha karıştırarak ocaktan alın Servis yapmadan önce buzdolabında soğuttuğunuz irmik tatlısını kalıptan alarak sosunu üzerinde gezdirin Süslemek için dövülmüş fındık kullandım Not:İsterseniz hazır çikolata sosu kullanabilirsiniz |
İrmik Tatlısı Tarifleri |
09-06-2012 | #3 |
Prof. Dr. Sinsi
|
İrmik Tatlısı TarifleriPortakallı İrmik Tatlısı Malzemeler:
Portakalların kabuğu rendelenirPortakallardan bir tanesi küp küp doğranır Süt, irmik, şeker, portakal kabukları pişirilmeye başlanılırKoyulaşmaya başlayınca portakal küpleri eklenirMuhallebi kıvamını alınca kalıba dökülüp soğumaya bırakılırSoğuduktan sonra dolapta 3-4 saat bekletilip servis tabağına alınırÜzerine hindistan cevizi serpilip, dilim portakallarla süslenir Not:Bütün mevsim meyveleri ile yapılabilir |
|