Kestaneli Tatlı Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Tatlı TarifleriÇikolata Kaplı Kestane Püresi Malzemeler:
Kestaneleri, pudra şekerini ve 2 yemek kaşığı kremayı iyice robottan geçirin Daha sonra elinize yapışmadan şekil verebileceğiniz bir hamur kıv***** gelene kadar azar azar krema ilave ederek robotu çalıştırıp kestane pürenizi hazır hale getirin Buzdolabında yarım saat kadar katılaşması için bekletin Çikolatayı içi kaynar su dolu bir tencerenin üzerine koyduğunuz başka bir kasede (benmari usülü) eritin 1 yemek kaşığı krema ilave edin Kestane pürenizden top veya minik uzunca şekiller verip bir çatal yardımı ile erimiş çikolataya bulayıp ızgara telin veya yağlı kağıdın üzerine alarak üstlerine antep fıstığı serpiştirin ve donmaya bırakın Tabaklara alarak servise kadar buzdolabında saklayın |
Kestaneli Tatlı Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli Tatlı TarifleriKestaneli Tatlı Malzemeler:
Kestaneleri çizip orta ateşte 5 dk kadar haşlayın Kabuklarını soyup (zarlarına dikkat ederek) süt ve vanilyayla birlikte yarım saat kadar haşlayın Ayrı bir kapta şeker,yağ ve çikolatayı benmari usulü eritin Haşlanan kestanelerle sütü rondoda püre haline getirin ve çikolatalı karışıma ekleyin 3 yumurtanın sarılarını ve aklarını ayrı ayrı kaplarda iyice çırpıp tüm karışıma katıp fırın kabına boşaltın orta ısıda pişirip dilimleyerek servis yapın |
|