Kümbet Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kümbet Pasta TarifleriKümbet Pasta Malzemeler: Kek için:
Muhallebinin Hazırlanması: Bu tarif için öncelikle muhallebinin hazırlanması gerekiyor Bunun içinde margarini tencerede eritin, unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun Sütü tencereye yavaş yavaş ilave edip, toz şekeri ekleyin Topaklanmaması için sürekli karıştırın, kaynamaya başlayınca bir iki dakika kadar daha pişirip, ateşten alın Mikserin yüksek devirinde en az 5 dakika çırpın muhallebide yumurta olmadığı için karışım beyaz oluyor Kekin Hazırlanması: Kek için önce 26 cm kelepçe kalıbınızı yağlayıp, unlayın (ben her zaman kalıbımı katı yağla yağlayıp, unlayıp, kekim hazır olana kadar buzdolabında bekletirim) Yumurtaları kabarana kadar mikserle çırpın, şekeri, yağı ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edin Bu arada fırınınızı 170° C’ayarlayıp ısınması için çalıştırın Elenmiş kakao, un ve kabartma tozunu da ekleyip, bir müddet karıştırdıktan sonra kelepçe kalıbınıza dökün, ısısını almış olan fırınınıza koyup 40–45 dakika pişirin Pastanın Hazırlanması: Fırından çıkardığınız keki sıcakken ortadan ikiye bölün Üst kısmını yuvarlak bir borcama ( ben salata kâsesi kullanıyorum) döşeyin Bu aşamada kekin sıcak olması önemli aksi takdirde borcama döşenmesi, yarım daire şeklini alması zor olur Hazırladığınız muhallebiyi tekrardan karıştırın ( katılaşması veya üstünün kaymak tutması hiç mühüm değil) Muhallebiyi çukur şeklindeki kekin içine dökün ,taşmamasına dikkat edin( bu aşamada borcamınızın ebadına göre muhallebinin hepsini almayabilir, kesinlikle fazlasını koymayın, mesela benim bu kabımda 1 kâse kadar arttı) Kekin tabanını muhallebinin üzerine kapatın,bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin Servis yapacağınız gün, çikolata ve kremayı bir kapta eritin (ben benmari usulü değil, direk teflon bir sütlükte eritiyorum) Dolaptan çıkardığınız pastanızı ( o artık bir pasta, kek değil ) servis tabağına ters çevirin Çikolata sosundan birkaç kaşık alıp üstünden başlayarak dökün, kıvamlı bir sos olduğundan kendiliğinden yayılıp, donacaktır Pastanızı dilediğiniz gibi süsleyin Servis yapmadan çikolata sosunuzu tekrardan ısıtıp sosluğa alın |
Kümbet Pasta Tarifleri |
09-06-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kümbet Pasta TarifleriKümbet Pasta Malzemeler:
Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çok iyi çırpıyoruzKuru malzemeleri elekten geçirerek ilave ediyoruzTahta kaşık kulllanarak hafiften malzemeler özleşene kadar karıştırıyoruz26 cm lik yağlanmış kelepçeli kalıba hamuru boşaltıp 150 dereceli fırında pişiriyoruz Bu arada süt, nişasta ve şekeri sürekli karıştırarak bir-iki taşım kaynayana kadar pişiriyoruz Ilıyınca içine hindistancevizini katıyoruz Pişen keki ortadan ikiye kesiyoruz Kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye kestiğimiz üst katı oturtuyoruz, elimizle yerleşmesini sağlıyoruz Ortaya kremayı doldurup ikinca kat kekide üzerine oturtuyoruz Varsa kalan fazlalıkları bıçakla kesip çıkartıyoruz Üzerini streç filmle örtüp muhakkak bir gece buzdolabında bekletiyoruz Servis edeceğimiz zaman ters çevirip dilimliyoruz |
|