Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
pastanasıl, rulo, vişneli, yapılır

Vişneli Rulo Pasta-Nasıl Yapılır

Eski 09-06-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Vişneli Rulo Pasta-Nasıl Yapılır

Vişneli Rulo Pasta

Malzemeler;
  • *5 adet orta boy yumurta,
  • *100 gr toz şeker,( yarım su bardağından 1 parmak fazla)
  • *100 gr kek unu,( 1 su bardağından 1 parmak eksik)
  • *20 gr kakao ( tepeleme bir yemek kaşığı)
  • *1 paket vanilya,
  • *60 gr mısırözü yağı(yaklaşık yarım çay bardağı)
Kreması;
  • *1 paket Dr O'etker vanilyalı pasta kreması,
  • *1,5 su bardağı soğuk süt,
İçine;
  • *Arzu ettiğiniz kadar vişne
Islatmak için;
  • Çok az şekerli su
Hazırlanışı;
1Önce fırını 160 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın
2Ben midi fırın tepsisi kullandım Siz kullanacağınız tepsinin içini yağlı kağıt ile kaplayın
3Yumurtaları, şekerle beraber 10 dakika kadar çırpın Bu süre sonunda karışımın kıvamı mayonez gibi olmalı
4Vanilya, kakao ve kek ununu bep beraber eleyin ve sıvıyağdan sonra yumurtalı karışıma katıp, tahta kaşık yada spatula ile alttan üste havalandırarak karıştırın
5Tepsiye döküp her yere eşit yayılmasını sağlayın ve fırında 10 dakika pişirin
6Pişen pandispanyayı fırından çıkarıp, üstüne toz şeker serptiğiniz temiz bir mutfak havlusuna ters çevirin Üstünden yağlı kağıdı sıyırıp alın ve 1-2 dakika bekledikten sonra havlu yardımı ile uzun kenarından çokta sıkı olmamak şartı ile rulo şeklinde sarın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin
7 Bu arada hazır pasta kremasını üstünde yazılı şekilde çırpın İsterseniz herhangi bir pastacı kreması yapabilirsiniz, benim vaktim çok dar olduğu için hazır krema kullandım
8Soğuyan pandispanyayı nazik hareketlerle açın ve içini şekerli su ile ıslattıktan sonra, krema sürün ve çözdürülüp suyu süzülmüş vişnlerei serpin
9Şimdi ruloyu uzun kenarından dikkatlice ve birazda sıkı şekilde sarın Bu aşamada üstünde küçük çatlamalar olabilir Sonradan bu çatlaklar krema ile kapanır merak etmeyin()
10Kalan kremayı pastanın üstüne güzelce sıvayın Ben hazır minik çikolata topları serperek süsledim Siz çikolata rendesi ile de süsleyebilirisniz Yada hiçbir şey serpmeden sadece krema olarak bırakabilirsiniz
11En üstüne de resimde görüldüğü gibi sıkma torbası yardımı ile yuvarlaklar sıktım ve üstlerine suyu iyice süzülmüş vişne yerleştirdim
12Ruloyu bu şekilde hazırladıktan sonra biraz dolapta dinlendirirseniz iyi olur Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com