Pastırmalı Soğanlı Patates Salatası |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastırmalı Soğanlı Patates Salatası1 kg patates (tercihen küçük yuvarlak taze patates) 1 küçük kırmızı soğan (ince doğranmış) 3 pastırma dilimi (çemenleri alınıp, ince şeritler halinde kesilmiş) 4 çorba kaşığı kereviz sapı (kıyılmış) 1 çorba kaşığı mısır nişastası (1/2 su bardağı tuzsuz tavuk suyu içinde karıştırılarak eritilmiş) 4 çorba kaşığı sirke bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 tatlı kaşığı maydanoz (iri kıyılmış) Patatesleri iki yerden çatalla hafifçe delip (fazla delerseniz nemleri kaçar), fırına daire biçiminde dizerek, % 100 ısıtılmış fırında 7 dakika pişirin Fırını açıp, patatesleri altüst ederek yeniden daire biçiminde dizdikten sonra, iyice yumuşayıncaya kadar (6-7 dakika) pişirin Sonra fırından alıp, bir kenarda soğumaya bırakın Pastırma şeritlerini ateşe dayanıklı bir kaba koyup, üstünü kâğıt peçeteyle örterek, % 100 ısıtılmış fırında 2 dakika pişirin Kabı ateşten alıp, kâğıt peçeteyi atarak, pastırmaların bıraktığı yağı süzün-Kereviz sapları ve kırmızı soğanları pastırmalara ekleyip, karıştırdıktan sonra, kabın kapağını kapatın ve karışımı % 100 ısıtılmış fırında 90 saniye pişirin Kabı fırından alıp, mısır nişastalı tavuk suyunu ve siraaai ekledikten sonra, kabın kapağını kapatarak, karışımı % 100 ısıtılmış fırında sosu hafifçe koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) pişirin Kabı fırından alıp, bir kenara bırakın Soğuyan patatesleri soyup, 5 mm kalınlığında dilimleyin ve büyük bir kâseye koyun Cam kaptaki pastırmalı sosu üstlerine döküp, karabiberi ve maydanozların yarısını serperek, hafifçe karıştırırı ve bir kenarda ılınmaya bırakın Salatayı 6 düztabağa bölüştürüp, kalan maydanozları üstlerine serperek, servis yapın |
|