Şeftali Kurabiyesi |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şeftali KurabiyesiMalzemeler : Hamuru İçin: 125 gr margarin 2 çorba kaşığı yoğurt Yarım su bardağı toz şeker 1 adert yumurta Yarım paket kabartma tozu Yarım paket vanilya Aldığı kadar un Kreması için: Yarım lt süt 1 adet yumurta 1 su bardağı un Yarım su bardağı toz şeker yarım çay kaşığı vanilya dört buçuk çorba kaşığı margarin Üzerine: kırmızı ve sarı renkli gıda boyası 2 su bardağı toz şeker Hazırlanışı: Vanilya ve margarin hariç,kalan krema malzemesini çırpınız Ağır ateşte muhallebi kıvamı alana dek pişiriniz Ocaktan aldığınız kremaya yarım çay kaşığı vanilyayla karıştırınız Biraz soğuyunca margarini ekleyip,10 dk çırpın Hamur malzemelerinin hepsini yoğurarak yumuşak bir hamur elde ediniz Üzerini nemli bir bezle örtüp 10 dk hamuru dinlendiriniz Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp yuvarlar şekiller veriniz Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pembeleşene kadar pişiriniz Pişen kurabiyelerin arka kısımlarına krema sürüp birbirile birleştiriniz Gıda boyalarını çok az su eritin ve kurabiyeleri gıda boyasına batırıp çıkartın Toz şekere bulayıp servis yapınız NOT : Kurabiyeleri gıda boyasına batırırken eldiven giyiniz: |
|