Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Çorba

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çorbası, yedigöller

Yedigöller Çorbası

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yedigöller Çorbası



MALZEMELER:
1 çay bardağı Kuru Fasulye 1 çay bardağı Kırık Pirinç 1 çorba kaşığı Tereyağı 1 adet havuç, 150 gram haşlanmış ıspanak 2 diş sarmısak, 2 adet kırmızı biber Yarım demet dereotu ve maydanoz 1 su bardağı mini misket köfte (80 gram kıymadan fındık iriliğinde parçalar koparıp yuvarlayarak hazırlanmış)
Terbiyesi için: 3 çorba kaşığı un 1 adet yumurta, yarım limon

HAZIRLANIŞI: Kuru fasulyeyi 10 dakika haşlayın Ardından minik doğranmış havucu ekleyip Î0 dakika daha haşlayın En son pirinci ilave edip,10 dakika haşlayın Ayrı bir tencerede küçük doğranmış ıspanak, ince kıyılmış sarmısak ve misket köfteleri Teremyağ'da çevirin Kuru fasulyeli malzemeyi suyuyla birlikte tencereye ilave edin10 dakika kaynatın Ayrı bir yerde un, yumurta ve fimon suyunu çırpın Hazırladığınız terbiyeyi çorbaya azar azar katın 2 dakika daha kaynatıp, ocaktan alın İnce kıyılmış dereotu ve maydanozla süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.