Pastaneden Aldığımız Açma |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pastaneden Aldığımız AçmaMALZEMELER 2 yumurta (sarıları ayrılacak beyazlar içine sarılar üstüne) 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt--yoğurt veya su (herhangi birini kullanabilirsiniz) 3/4 su bardağı şeker 2 tatlı kaşığı tuz 1 küp yaş maya (1 bardak ılık suda eritilecek) 6,5-7 su bardağı un 1 tatlı kaşığı mahlep (arzuya bağlı) İÇİNE KOYMAK İÇİN 150 gr yumuşak margarin ÜZERİ İÇİN Susam, çörek otu vs hamuru yoğurun ,yumurtadan büyük parçalara ayırın ayırdığınız her parçanın içine bir çay kaşıyı margarin koyup güzelce kapatın elinizle uzatıp açma şeklini verin ve tepside mayalandırın fırına atmadan önce yumurta sarılarını sürün, çörek otu ve susam serpip 200 derece fırında pişirin evde yapılan çok açma tarifi vardır ama pastaneden aldıklarımızı tutmaz bu tıpatıp pastene açmasının aynısı oluyor isteyen içine çekirdekleri çıkarılmış zeytin yada zeytin ezmeside koyabilir |
|