Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, pizza, sucuklu

Suçuklu, Biberli Pizza

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Suçuklu, Biberli Pizza



Suçuklu, Biberli Pizza (İtalyan Usulü)

Malzemeleri

Hamuru İçin :

375 g Un (405 Numara)
1 Paket Kuru Maya
4 Yemek Kaşığı Kolza (Raps Öl) Yağı (Ayçiçek yağı da olabilir)
1 Çay Kaşığı Tuz (Türkiye'de ölçü kahve kaşığı)
1 Çay Kaşığı Şeker (Türkiye'de ölçü kahve kaşığı)
250 ml sıcak su (Çok sıcak olmayacak)

Domates Sosu İçin :

250 gram domates püresi (Passierte Tomaten)
(Sulandırılmış püre kıvamında domates salçasıda olabilir)
1 Yemek kaşığı (silme) pizza baharatı (Orjinal İtalyan) *

Üzeri İçin :

350 gr Monzeralla

(Damak zevkinize göre peynirin gramını artırabilirsiniz ya da azaltabilirsiniz de) (Markette monzeralla bulamayanlar için yerine geçebilen tuzsuz taze köy peyniri de kullanılabilir) **

1 Adet ince dilimlenmiş kangal suçuk
1 Adet küp şeklinde doğranmış yeşil biber
1 Adet küp şeklinde doğranmış kırmızı biber
1 Adet soyulup küp şeklinde doğranmış olgun domates

Kullanılacak Araç Gereçler :

1 Adet derince kapaklı plastik bir hamur konteyniri)
Doğranmış biber ve domatesleri koyabilmek için küçük kaseler
1 Adet el mikseri
1 Adet mutfak robotu
1 Adet mutfak beheri (Lt, ml ölçmek için)
1 Adet slikon oklova
1 Adet slikon örtü
2 Adet fırın tepsisi
Fırın kağıdı
1 Yemek kaşığı
1 Çay (Kahve) kaşığı
Hamuru açmak için biraz un vs

Hazırlanışı :

Hamur malzemelerini hamur konteynirine koyup mikserle yumuşak, ele yapışmayan (özleşmiş) bir hamur elde ediyor, konteynirin kapağını kapatıyor, dinlenip kabarması için sıcak bir ortamda bekletiyorsunuz

Ayrı bir kapta 250 gr domates sosuna bir yemek kaşığı (fazla dolu olmuyor, silme) pizza baharatı katıyor, karıştırıyorsunuz

Peyniri mutfak robotunda rendeliyor, hazırlıyorsunuz

Biberleri yıkayıp küp şeklinde doğruyorsunuz Domatesi önce sıcak suda, sonra soğuk suda yıkayarak kabuğunu soyuyor, küp şeklinde doğruyor, ayrı bir kaseye koyuyorsunuz

Sonra kabaran hamuru iki parçaya bölüp, silikon örtü üzerinde silikon oklavayla açıyor, istediğiniz formu veriyor, fırın kağıtları serilmiş tepsilere yerleştiriyorsunuz

Pizza baharatı karışmış domates püresini ikiye bölüp bu hamurların üzerine döküyor, bir kaşıkla her yerine yayıyorsunuz Sonra rendelenmiş peynirden bir kaç tutam ayırıp geri kalanı eşit olarak ikiye bölüyor yine bu sos yayılmış hamurun üzerinde her tarafına serpiştiriyorsunuz

Dilimlenmiş suçukları, küp küp doğranmış biberleri, domatesleri eşit bir şekilde dağıtıp, serpiştiriyorsunuz Pizzaların üzerine en son olarak kalan peynirleri serpiştiriyor, 15 dakika dinlenmeye bırakıyorsunuz

Hamur dinlenirken fırını altlı üstlü 180 santigırat derecede ısıtmaya başlıyorsunuz Fırın iyice ısınınca, tepsileri fırına koyuyor, pişmesini bekliyorsunuz Hamurun altı tam kızarmadan, peynir eriyip, suçuklar biraz kızardığında fırını kapatıyor, sıcak sıcak kesiyor, pizza tabaklarında servis yapıyorsunuz

Afiyet olsun

* Hazır pizza baharatı bulamayanlar için pizza baharat karışımının hazırlanışı şöyle :

Dikkate aldığınız ölçüye göre mutfağınızda her zaman kullanıma hazır bulunacak karışımın gramını belirliyorsunuz Yemek kaşığını ölçü alıyorsanız yemek kaşığı ile,

1 yemek kaşığı toz kırmızı biber (Paprika)
1 yemek kaşığı kekik (Thymian)
1 yemek kaşığı oregano (Türkçesini internette yabani mercanköşk
olarak buldum)
1 yemek kaşığı mercanköşk (Majoran) (Türkçe sözlükte majoran,
mercanköşk olarak yazılmış)
1 yemek kaşığı kuru fesleğen (Basilikum)
1 yemek kaşığı maydonoz
1 yemek kaşığı öğütülmüş acı kırmızı biber (Chillies)
1 yemek kaşığı biberiye (Rosmarin)
1 yemek kaşığı kuru selam otu yaprağı (Liebstockblätter)
1 yemek kaşığı öğütülmüş kuru kereviz (Sellerie)
1 yemek kaşığı hardal tozu (Senf)

Hepsini büyükce cam bir kavanoza koyup karıştırıyor, bir etikete içindeki baharatların isimleriyle birlikte baharatların son kullanım tarihlerinden en ergen olanı dikkate alarak son kullanım tarihini yazıp üzerine yapıştırıyor, kuru bir yerde muhafaza ediyorsunuz

** (Monzeralla) Tuzsuz Trabzon köy peynirinin hazırlanışı :

Önceden kaynatılıp ılıklaşmış 3-4 kilo süte, 1-2 kaşık peynir mayası katıp, katılaşana kadar bekletiyorsunuz Sonra bu katılaşan kısmı bir araya topluyor, yuvarlak bir form veriyor, suyunu süzüyorsunuz Az suyuyla birlikte muhafaza ettiğinizde, tuzsuz, yumuşak, yaş, eritince yanmayayıp tellenen bir peynir elde ediyorsunuz Trabzon kuymağında kullanılan, kaymağı alınmış sütle hazırlananı da Trabzon'un peynirli pidesinde kullanılan bir peynirdir de)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.