Gazoz Kapağı Tatlısı (4 Kişilik) |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gazoz Kapağı Tatlısı (4 Kişilik)Gazoz Kapağı Tatlısı (4 Kişilik) Malzemeler 1 Paket Margarin 2 Adet Yumurta 1 Çay Bardağı Yoğurt 1 Paket Kabartma Tozu 1 Paket Vanilya Alabildiği Kadar Un Fındık Şerbeti İçin: 4 Su Bardağı Şeker 4 Su Bardağı Su Yemeğin Tarifi Hamur malzemelerini bir kaba alınBörek hamuru yoğurur gibi yoğurun ve incecik açınSu bardağının ağzı ile keserek yuvarlak hamurlar elde edinSonra hamurları birbirlerinin üzerine koyarak ikişerli hamurlar yapın Bir gazoz kapağı ile üstteki hamurun ortasını çıkarın ve o boşluğa fındıkları doldurunBütün tatlıları bu şekilde hazırlayınFırında orta ısıda pembeleşinceye kadar pişirin Diğer tarafta şerbeti için su ve şekeri ocakta kaynatınFırından çıkardığınız tatlı ılınmaya başlayınca sıcak olarak şerbeti üzerine dökünŞerbetini emen tatlıları servis yapın |
|