Türk Çayı |
09-05-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk ÇayıTurk Cayi 4 tk Turk cay yapragi + 2 yk iyi su 3 kap iyi soguk su Buyuk caydanliga () 3 kap suyu koyun Demlige cayi ve 2 yk suyu koyup buyuk caydanligin uzerine oturtup ocagin altini orta isiya getirin, su kaynasin Ocagin altini kapatin Suyun kaynamasi durduktan sonra*, yarisini kucuk caydanliktaki cayin uzerine dokun 5 dakika** sonra cay bardaklarina suzgecten gecirerek yarisina kadar cay koyun, uzerini sicak su ile tamamlayin Kesme seker ve limon dilimleri servis yapin * Kaynamakta olan suyu cayin uzerine dokerseniz, cayin icindeki vitaminler kaybolur ** Cayi cok fazla demlerseniz tadi acilasir Taze demlenmis cay yarim saat icinde icilmezse de tadi acilasir 4 bardak cay Cayin Faydalari - Icerigindeki C ve E vitaminleri kan kanserine karsi bagisikligi arttirir - Icerdigi kafein sinir sistemini uyarir, konsantrasyonu yukseltir, rahatlatici ve dinlendirici etkisi vardir - Vucuttaki kolestrol seviyesini dusurur - Icerigindeki florid dis curumelerini onler - Karacigeri temizler, tansiyonu dusurur, bobreklerin duzenli calismasini saglar ve damar sertligine iyi gelir |
|