Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
milföy, pasta, vişneli

Vişneli Milföy Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Vişneli Milföy Pasta



Malzemeler
  • 1 paket milföy hamuru
  • 15 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket vanilyalı pasta kreması
  • Vişneli Pelte için malzeme: 1 kâse vişne (komposto/ veya/ reçeli), 1 çorba kaşığı nişasta, Pudra şekeri

Yapılışı

Milföy paketindeki, dikdörtgen kestiğiniz hamurları, 200 derecelik fırında, üstleri kızarıncaya kadar pişirin Bu arada, geniş bir kapta, 15 su bardağı süt ile pasta kremasını, iyice koyulaşana kadar çırpın

Servis tabağına, fırında kızarttığınız milföy hamurlarından birini yerleştirin Üzerine, kremayı düzgünce sürün İkinci kat milföyü kremanın üzerine yerleştirin Üstüne, pudra şekeri serpin

Vişneli pelte için, önce vişne kompostosunun tanelerini ayırın 1 su bardağı vişne suyunu, 1 çorba kaşığı nişasta ile iyice karıştırın Karışımı tencereye koyun Pelte kıvamına gelinceye dek, kısık ateşte pişirin

(Şayet, pelteyi reçel ile yapacak iseniz, 1 su bardağı su ile reçeli sulandırın Reçelin tanelerini ayırın Sulandırdığınız reçeli, nişasta ile iyice karıştırıp pişirin)

Pastanın üzerine, vişneli pelteyi düzgünce yayın Ve, vişne taneleri ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.