Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çilekli, pasta, uzun, vanilyalı

Çilekli Vanilyalı Uzun Pasta

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Vanilyalı Uzun Pasta



ÇILEKLI VANILYALI UZUN PASTA


Malzemeler:
215 gram tereyagi
3 su bardagi + 3 çorba kasigi un
250 gram tozseker
2 adet iri yumurta
2 su bardagi krema
3 çorba kasigi pudrasekeri
1 paket vanilya
2 su bardagi çilek
Nane yapraklari

TARIFI
Bir kabin içinde oda sicakligindaki tereyagini yumusayana dek karistirin Üzerine unun üçte birini ekleyin ve karistirmaya devam edin Karistirirken önce tozsekeri, ardindan yumurta ve daha sonra kalan unu ilave edin Hepsini iyice özlesene dek karistirin 30x40 cm büyüklügünde bir tepsiyi yagli kagitla kaplayin Hamuru tepsiye yayin Önceden isitilmis 180 derece firinda pembelesene dek pisirin Pisen hamuru firindan alip, sogumaya birakin Soguyan keki enlemesine üç esit parçaya bölün Bu arada kremayi pudrasekeri ve vanilya ile çirpin Bu kremadan ilk pasta katina sürün Üzerine çilekleri dizin ve ikinci kati yerlestirin Ikinci katin da üzerini krema ile kaplayin ve çilekleri dizin Son parça keki de yerlestirip, üzerine kalan kremayi sürün ve artan çilekleri dizin Nane yapraklariyla süsleyip, servis yapin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.