![]() |
Recelli Suslu Kek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Recelli Suslu Kek![]() Kalıp: 20 cm kelepceli kalip Malzemeler 140 gr un 50 ml kakao 225 gr seker 100 gr tuzsuz tereyagi 1 yemek kasigi cilek receli 4 yumurta 1 cay kasigi kabartma tozu (orjınal tarifte yok) Cikolata kaplamasi icin 150 gr cikolata 60 ml cig sut kremasi Yapılışı: 1) Firin 180 dereceye isitilir ve 20 cm'lik bir kalip yaglanir ![]() 2) Kakao, un ve (kabartma tozu) bir kaba elenir ![]() ![]() 3) Recel (buyuk parcalar varsa bicakla kucultun), yag ve seker bir kapta ocaga alinir ![]() ![]() ![]() 4) Unlu karisimin ortasina bu karisim dokulur ![]() ![]() ![]() 5) Yumurta beyazlari da ayri bir kapta tepecikler olusana kadar cirpilir ve bir kasikla 4 numaradaki karisima yedirilir ![]() ![]() ![]() 6) Cikolatali karisim icin mikrodalgada ya da ben maride cikolata eritilir, krema ile karistirilir iyice (cok cirpmayin hava kabarcikli olmamasi lazim, elle sadece birbirine gecisin saglanmasi yeterli) ![]() ![]() 7) Orjınal tarif disinda benim yaptigim gibi suslemek isterseniz de 50 ml ekstra kremayi kalan erimis cikolatadan 1-2 yemek kasigi kadar ekleyip mikserle iyice cirpin ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|