Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kek, reçelli, suslu

Recelli Suslu Kek

Eski 09-05-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Recelli Suslu Kek

Kalıp: 20 cm kelepceli kalip

Malzemeler

140 gr un

50 ml kakao

225 gr seker

100 gr tuzsuz tereyagi

1 yemek kasigi cilek receli

4 yumurta

1 cay kasigi kabartma tozu (orjınal tarifte yok)

Cikolata kaplamasi icin

150 gr cikolata

60 ml cig sut kremasi

Yapılışı:

1) Firin 180 dereceye isitilir ve 20 cm'lik bir kalip yaglanir (arzuya bagli olarak yagli kagitla da kaplanabilir, ben her zaman tabana mutlaka koyuyorum cikarmasi cok kolay oluyor)

2) Kakao, un ve (kabartma tozu) bir kaba elenir Ortasi acilir

3) Recel (buyuk parcalar varsa bicakla kucultun), yag ve seker bir kapta ocaga alinir Yag eriyene ve seker cozulene kadar isitmaya devam edin ben karistirarak isittim ve homojen bir karisim olmasi gerekiyor

4) Unlu karisimin ortasina bu karisim dokulur Mikserle cirpilir Yumurta sarilari eklenir, cirpilir

5) Yumurta beyazlari da ayri bir kapta tepecikler olusana kadar cirpilir ve bir kasikla 4 numaradaki karisima yedirilir Karisim kaliba alinir ve 50 dakika pisirilir Sogumasi icin kalıpta 15 dakika beklendikten sonra telin ustune alinir

6) Cikolatali karisim icin mikrodalgada ya da ben maride cikolata eritilir, krema ile karistirilir iyice (cok cirpmayin hava kabarcikli olmamasi lazim, elle sadece birbirine gecisin saglanmasi yeterli) Biraz soguduktan sonra kekin her yeri bu cikolata ile kaplanir (tel ustunde cok kolay oluyor)

7) Orjınal tarif disinda benim yaptigim gibi suslemek isterseniz de 50 ml ekstra kremayi kalan erimis cikolatadan 1-2 yemek kasigi kadar ekleyip mikserle iyice cirpin Suslemek icin kullanabilirsiniz Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com