Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bilgi, brezilyanın, hakkında, ihracatı

Brezilyanın İhracatı Hakkında Bilgi

Eski 09-02-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Brezilyanın İhracatı Hakkında Bilgi

Brezilyanın İhracatları

Brezilya Güney Amerika'da yer alan, kıtanın en büyük ve en kalabalık ülkesidir Uzun bir Atlas Okyanusu kıyısı vardır Komşuları, güneyden kuzeye: Uruguay, Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası'dır

Brezilyanın İhracatı

Tarımsal ürün potansiyeli çok yüksek olan Brezilya et üretiminde dünya birincisi…Portakal suyu, kahve, şeker, ethanol ihracatında da dünya birincisi Soyada 2′nci sırada Pamukta 3′üncü Pamuk üretiminin yüzde 70′ine yakın bölümünü 20 büyük üretici gerçekleştiriyor

Brezilya tatlı su kaynakları bakımından da şanslı bir ülke… Dünya tatlı sularının yaklaşık yüzde 3 ila 4′ü bu ülke topraklarında

Brezilya'nın motorlu araç ihracatı bu yılın haziran ayında aylık %34,8 artış ve yıllık %3,3 düşüşle toplam 36000 adet oldu Yılın ilk yarısında ise ülkeden yapılan motorlu araç ihracatı yıllık %12,2 düşüşle 223154 araç seviyesinde kaydedildi Haziran ayında, Brezilya'nın motorlu araç ihracatından elde edilen gelir aylık %3,6, yıllık %2 artışla 1,34 milyar dolar olurken, bu rakam yılın ilk yarısında önceki yılın aynı dönemine göre %4,5 artışla 7,9 milyar $ seviyesinde kaydedildi

Brezilya'nın yarı mamul demir çelik ihracat hacmi önceki aya göre %18,2, 2011 yılının aynı ayına göre %28,3 düşüşle 536606 mt seviyesinde gerçekleşti Ülkenin demir çelik ihracatından elde ettiği kazanç aylık %19,9, yıllık ise %38,7 düşüşle 317,7 milyon $ seviyesinde yer aldı

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com