Anneler Günü Güzel Şiirler |
09-02-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Anneler Günü Güzel ŞiirlerAnneler Günü En Güzel Şiirler Anneler Gününe Özel Güzel Şiirler Anneciğim Ne sevimli bir annesin! Ne tatlıdır senin sesin! Benim canım mısın nesin Sen olmazsan yapamam ben! Senden yakın kim var bana? Kalbim, canım bağlı sana! Üzüntüm yok ondan yana Seviyorsun beni de sen Gülsem güler yüzün Ağlamamdan alır hüzün Senin gecen ve gündüzün Işık alır sanki benden! Rakım ÇALAPALA Annem Tek Varlığım Ey şefkati bol varlığım, Sayende olmaz darlığım, Türkiye'm ve uygarlığım, Anam benim, şefkat selim Ninnilerle hep uyutan, Sevgisi kalbimde yatan, Bana çok meziyet katan, Anam benim tek varlığım Hakkı ÇEBİ Annem Sen olmasaydın annem; Ne doğar, ne yaşardım Senin şefkatinle ben Büyümeyi başardım Üzerime titrersin, Korursun kanadınla Canıma can katarsın Sen annelik adınla Sana neler borçludur, Düşün bir evlat anne! Kan veren, can verensin, Ya benim verdiğim ne? Sana candan sevgimi, Saygımı sunacağım, Bu gün tüm anneleri Minnetle anacağım Vefa ÇAĞAN Anne Ağaç olsan Dal olurum anne Yaprak olurum Sana gelirim Deniz olsan Sel olurum anne Irmak olurum Sana gelirim Bahçe olsan Gül olurum anne Toprak olurum Sana gelirim Güneş olsan Yol olurum anne Bayrak olurum Sana gelirim Anamı Arıyorum Senden ayrı senden uzak Yersiz göksüz gibiyim Hem analı hem babalı Hem öksüz gibiyim Uzanmış aramıza Uçsuz bucaksız gurbet Bir ucunda sıla var Öbür ucunda ekmek Bütün analar ağıt şimdi Bütün ağıtlar ana Ya beni de al gurbet Ya anamı ver bana Hem kova hem kuyuyum Yorgun bir halk suyuyum Sen bana nenni söyle Ben dizinde uyuyum Ali YÜCE ANNEM Annelerin en güzeli, Sensin, benim güzel annem Ilık esen bahar yeli, Sensin, benim güzel annem Güneş yüzlü, altın kalpli, Ağır başlı, tatlı dilli, Meleklerin eşi sanki Sensin, benim güzel annem Açan çiçek, çağlayan su, Gülümseyen engin duygu, Evimizin mutluluğu Sensin, benim güzel annem H Latif SARIYÜCE Anacığım Dünyada apayrı yeri olan bir sevgi Anne sevgisi Artık ben de bir anayım Anam seni dünden daha çok seviyorum! Çocukluğumda dua ederdim Allah'a Anam ölmesin diye Tanrım kabul etti dualarımı, Göstermedi bana senin acını Bu yıl da geldi 'Anneler Günü' Ne alsam sana yetmez, Senin hakkın ödenmez! Sana duygularımdan bir demet Anneler günün kutlu olsun Ellerinden öptüm,canım anacığım! Nuray (Kahveci)ZARALI Anne Sevgisi Sıcağın sinmiş bana, Seni severim ana Sensin bana can veren, Sensin bana kan veren Küçükken yudum yudum, Sütlerinle uyudum Kulağıma ninniler, Neler söyledin, neler Beni büyüttün ana, Beni yürüttün ana MNecati ÖNGAY ANNELER GÜNÜ Anneme ve bütün annelere Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Kaç geceler bana ninni söylerdi Hasta olunca oydu başucumda bekleyen Biraz yorulmayayım, üzülmeyeyim, hemen Alır kucağına okşardı, saçlarımı öperdi Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Uzun kış geceleri masal masaldı Güzel çoban kızları, iyi kalpli sultanlar Bir suyun akışı gibi geçip gitti zamanlar Şimdi ne o dünkü çocuk, ne de o masal kaldı Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Yıkayan oydu mürekkep lekeli parmaklarımı Akşam biraz geciksem yollara düşerdi Sokağa çıkarken Yavrucuğum üşütme derdi Hemen bir kazak örerdi biraz boş kaldı mı Nasıl hatırlamam anacığım nasıl Bilirim yine kalbinde yerim anacığım Selam sana Anneler Günü İstanbul’dan Yeni dönmüşçesine bir akşam okuldan Vefalı ellerinden öperim anacığım Ümit Yaşar Oğuzcan |
|