![]() |
İstihare Namazı Nasıl Kılınır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İstihare Namazı Nasıl Kılınırİstihare Namazı Ve Duası İstihare Duası Bir iş yapılmak istendiği zaman iki rekat namaz kılıp sonunda Allan'dan hayırlısını istemek mendub'dur ![]() İstihare Duası Allah'ım! ezeli ilminle halimi biliyorsun, ilmine göre hayrını diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum ![]() ![]() Allah'ım eğer benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olup olmadığını bildiğin bu işimin Hakkımda Hayır veya Şer olduğunu bana takdir eyle, kolaylaştır, Gönlümü hayra mutmain eyle ![]() ![]() ![]() Peygamberimiz şöyle buyurdu Sizden biriniz bir iş yapmayı tasarladığı zaman, farzdan başka iki rekat namaz kılsın, sonra şöyle desin: Allah'ım! Ben, senin ilmin gereğince senden hayır istiyorum ve senin kudretinle senden kuvvet istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstihare namazı kılınışı İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir ![]() İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekat namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır ![]() Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak Eğer bu işim Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle ![]() ![]() ![]() Önce günahlardan tevbe edilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() (Allahümme innî estehîrüke bi-ilmike ve estakdirüke bi-kudretike ve es’elüke min fadlikel azîm fe inneke takdirü ve lâ akdirü ve ta’lemü ve lâ a’lemü ve ente allâmül-guyûb ![]() Bu şekilde istihareye yedi gece devam edilir ![]() ![]() ![]() ![]() İstihareden sonra, abdestli olarak, kıbleye dönüp yatılır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|