Uykudan Uyananınca Okunacak Dualar |
09-01-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Uykudan Uyananınca Okunacak DualarUykudan Uyananın Okuyacağı Dualar Uykudan Uyananınca Okunacak Dualar Rasulüllah sallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Biriniz uykudan uyandığı zaman şöyle desin: Elhamdü lillahillezî radde aleyye rûhıy ve âfânî fi cesedî ve ezine lî bizikrih (Ruhumu bana iade eden, vücuduma afiyet veren ve bana, kendisini zikretme izni (fırsatı) veren Allah'a hamd olsun) Aişe radıyallahu anha'dan rivayetimize göre, Rasulüllah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Allah, ruhunu iade ettiği (uyandığı) zaman kim: Lâ ilahe illallahu vahdehu lâ şerike leh, lehülmülkü ve lehülhamdü vehüve alâ külli şey'in kadîr Derse deniz köpükleri kadar bile olsa Allah Teâlâ günahlarını affeder" Ebu Hüreyre radıyallahu anh'den rivayetimize göre Rasulüllah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu: "Bir adam uykudan uyandığı zaman: Elhamdülillâhillezî halakannevme velyakazate, elhamdülillahillezî beasenî salimen seviyyen, eşhedü ennallâhe yuhyumevtâ vehüve alâ külli şey'in kadîr (Uyku ve uyanıklığı yaratan Allah'a hamdolsun Beni selamet içinde ve dimdik uyandıran Allah'a hamd olsun Allah'ın, ölüleri diriltesifllne ve her şeye muktedir olduğuna şahitlik ederim)derse mutlaka Allah Teâlâ, "Kulum doğru söyledi" buyurur" Yine Aişe radıyallahu anha'dan rivayetimize göre: "Rasulüllah sallallahu aleyhi ve sellem uyandığı zaman şöyle dua ederdi: Lâ İlahe illâ ente sübhânekellahümme estağfiruke lizenbî ve es'elüke rahmetek, Allahümme zidnî ılmen velâ tüziğ galbî ba'de iz hedeytenî veheb lî min ledünke rahmeten inneke entel vehhâb (Senden başka ilâh yoktur, seni tenzih ederim Allahım! Günahım İçin tenden mağfiret diler ve rahmetini isterim Allahım! İlmimi artır, bana hidayet verdikten sonra kalbimi saptırma ve kendi tarafından kana rahmet bağışla Şüphesiz sen çok bağışta bulunansın) |
|