Turşunun Büyüsü Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Turşunun Büyüsü TarifiTurşunun Büyüsü Tarifi Turşunun Büyüsü MALZEMELER havuç lahana sivri biber domates salatalık patlıcan dolmalık biber %4 kaya tuzu üzüm sirkesi su YAPILIŞI Patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur Havuç , lahana, salatalik, sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır İç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır Oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir Üzerine kaya tuzu, su ve sirke karıştırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir Eğer az da olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin |
|