Bulgurlu Çin Böreği Tarifi |
08-31-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bulgurlu Çin Böreği TarifiBulgurlu çin böreği tarifi Bulgurlu Çin Böreği Tarifi Resimli Bulgurlu Çin Böreği Yemek Tarifi - 4 kişilik Kalori : 310 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık) Pişirme süresi : 20 dk Zorluk : 3 Mutfaklar : Çin,Uzak Doğu Özellik : Çay Saati,Davet Yemekleri Tür : Börekler,Hamur İşleri Öğün : 5 Çayı,Ara Malzemeleri 2 Adet Yufka 2 Adet Yumurta 1 Adet Soğan 1 Adet Havuç 1 Fincan Haşlanmış Bezelye 1 Su Bardağı İnce Bulgur 2 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Su Bardağı Galeta Unu 2 Çorba Kaşığı Dolmalık Fıstık 1 Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 1 Çay Kaşığı Yeni Bahar 1 Miktar Tuz Hazırlanışı Bulguru sıcak suda bekletin şişsin Soğanı doğrayın, havuç ve bezelyeyi haşlayın 2kaşık sıvıyağda soğanı kavurun üzerine dolmalık fıstık, kuş üzümü, havuç, bezelye, bulgur ve baharatı ilave edin, iyice karıştırın Yumurta sarılarını aklarından ayırın ayrı kaplarda dursunlar Yufkanın birini tezgaha serin çırpılmış yumurta akı sürün Diğer yufkayı ezerine kapatarak üçgen parçalara ayırın(8-9 parça) Bu parçaların içine harçtan koyun sigara böreği gibi sarın 2 bardak yağı tavada kızdırın börekleri önce yumurta sarısına sonra galeta ununa bulayıp kızartın |
|