Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
güllaç, kızartma, tarifi

Kızartma Güllaç Tarifi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kızartma Güllaç Tarifi



Kızartma Güllaç Tarifi



Kullanılacak Malzemeler


* 10 çorba kaşığı tereyağı

*3 adet yumurta

*2 su bardağı fındık (ince çekilmiş)

* 1 su bardağı gül suyu

* 1 su bardağı su

* 10 kat güllaç

* 2 su bardağı süt

*1 su bardağı toz şeker




Hazırlanma Şekli

Güllaçları birer birer gülsuyu ve su karışımı ile ıslatıp ikiye katlayın Üzerine çekilmiş fındığı serpin Rulo biçiminde sarın Bütün yaprakları bu biçimde hazırlayın Çırpılmış yumurtayı kaba koyun Tereyağını eritin yağ kızınca rulo biçimdeki güllaçları yumurtaya bulayıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın havlu kağıt üzerinde yağını aldırın Derin bir tepsiye dizin Şekerle sütü kaynatın Şurup hazırlayın Kıvama gelince az soğusun Güllaçların üstüne dükün Şurubu çekene kadar bırakın Güllaçlar şurubu çekince tabaklara aktarıp servis yapın










Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.