![]() |
Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Tulumba Tatlısı Nasıl YapılırTulumba Tatlısı Tarifi ![]() Malzemeler 2,5 su b ![]() 2 su b ![]() 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 çorba k ![]() 1 fiske tuz 3 yumurta Şerbet: 3,5 su b ![]() 3 su b ![]() 1 dilim limon Yapılışı: Şerbeti hazırlayın,soğumaya bırakın ![]() Suyu,şekeri,tereyağı ve tuzu bir tencereye alıp kaynatın 2 ![]() ![]() Ocaktan alıp ılımaya bırakın ![]() Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp yedirin ![]() Nişasta ve irmiğide ilave edip,yeniden yoğurun ![]() Bir tencereye bolca yağ koyun Hamuru sıkma tormasına koyun ![]() ![]() ![]() Yağdan çıkardığınız tatlıları hemen şuruba atın ![]() 1-2 dakika şurupta tutun daha sonra kevgirle bir kaba alın ![]() Kalan hamurlarınızı kızartmak için yağın ılımasını bekleyin ve tüm bu işlemi onlara da uygulayın ![]() |
![]() |
![]() |
|