Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
antantı, balkan, bilgi, kısa, kısaca

Balkan Antantı Kısaca, Kısa Bilgi

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Balkan Antantı Kısaca, Kısa Bilgi

Balkan Antantı
Nedenleri:
  • İtalya ve Almanya’da kurulan faşist yönetimlerin yayılmacı ve saldırgan politika izlemeleri, Balkanlar ve Orta Doğu’yu hedef alan politikaları
  • Avrupa’da devletlerin silahlanmaya hız vermeleri (1930’lu yılların başından itibaren)
  • Milletler Cemiyeti’nin bu gelişmeleri engelleyememesi
  • I Dünya Savaşı’nın sonunda imzalanan antlaşmaların barışı koruyamaması
Amaç: Sınırları karşılıklı olarak korumak, ortaya çıkabilecek tehlikeleri birlikte önlemek, üye devletlerden birine yapılacak saldırı karşısında hep birlikte savunma yapmak

9 Şubat 1934’te Türkiye, Yunanistan, Yugoslavya ve Romanya arasında imzalandıforumsinsinet

Böylece Türkiye, hem batı sınırının güvenliğini sağladı hem de bölgede barış ortamı yaratarak dünya barışına katkıda bulundu Bulgaristan ile Yunanistan arasında sınır sorunu olduğundan, Arnavutluk ise İtalya’dan çekindiği için antanta katılmadı

NOT: II Dünya Savaşı’nın başlamasıyla antant başarıya ulaşamamış ve dağılmıştır

Not: Balkan Antantı'ndan ilk ayrılan ülke Yugoslavya oldu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com