Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatımı, bilgi, konu, kısa, paktı, sadabat

Sadabat Paktı Kısa Bilgi, Konu Anlatımı

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Sadabat Paktı Kısa Bilgi, Konu Anlatımı

Sadabat Paktı (9 Temmuz 1937)
Balkan Antantı ile batı sınırının güvence altına alınmasının ardından doğu sınırının da güvenliğinin sağlanması gerekiyordu 1935 yılında İtalya'nın Habeşistan'ı işgali ile Orta Doğu ve Doğu Akdeniz'in güvenliği tehlikeye düşmüştü Bu durumda Türkiye tarihten gelen dostluk ilişkilerinin bulunduğu İran, Irak ve Afganistan'la İran'ın başkenti Tahran'da Sadabat Paktı'nı imzaladı (8 Temmuz 1937) Paktın imzalanması Türkiye'nin bölge barışını koruma yönündeki çabalarının bir sonucudur Sadabat Paktı'nın imzalanması ile Türkiye'nin doğu sınırları da güvenlik altına alınmış oldu

Amaç: Yakındoğu’da barış ve güvenliğin sağlanması istendi

NOT: Sadabat Paktı, II Dünya Savaşı’ndan sonra önemini yitirdi

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com