Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
göçünün, kavimler, nedenleri, sonuçları

Kavimler Göçünün Nedenleri Ve Sonuçları

Eski 08-31-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kavimler Göçünün Nedenleri Ve Sonuçları

Kavimler Göçünün Nedenleri ve Sonuçları
Nedenleri:
a) Büyük Hun Devleti’nin dağılmasından sonra Asya’nın batısında (Hazar ve Aral Gölü arası) Hunlara katılımların olması, burada çoğalan nüfus ve kabileler arasındaki rekabet ve mücadelelerle daha batıya doğru kaymaya başlamaları
b) İdil (Volga) ırmağının batısına gelen Hunlar önlerine gelen kavimleri yurtlarından çıkartmaya başlamaları (375)
c) Hunların baskısıyla Kavimler Göçü bütün Avrui pa’yı etkileyerek, değişik zamanlarda yüzyıllarca devam etmiştir
Yukarıdaki nedenlere bağlı olarak Karadeniz’in kuzeyinde yaşayan Got’lar (Ostrogotlar-Vizigot!ar) Vandallar, Geomenler, Suevler, Gepitler Avrupa’ya doğru dalgalar halinde ilerleyerek, kendilerine yeni yaşam alanları bulmak istediler
Bu sırada Avrupa’da Roma İmparatorluğu en büyük devletti Ostrogotlar italya’ya, Vizigotlar ispanya ‘ya, Vandallar Kuzey Afrika’ya, Franklar Fransa’ya, Germenler Kuzey Avrupa’ya ilerlediler Böylece Avrupa’da hızlı bir sosyal, kültürel, siyasal ve dini değişme yaşandı

Sonuçları
  • Avrupa büyük bir kargaşa içinde kaldı
  • Roma Imparatorluğu, Doğu ve Batı olmak üzere parçalandı
  • Batı Roma 476'da, Doğu ise 1453'de yıkıldı
  • Bu siyasi ayrılık, Hıristiyanlığı Katolik ve Ortodoks olmak üzere ikiye ayırdı
  • Avrupa halklarının birbirleriyle kaynaşmasıyla bugünkü Avrupa ulusları oluşmaya başladı
  • Günümüz Avrupa devletlerinin temelleri atıldı
  • İspanya Müslümanların eline geçti
  • Alman Krallığı ve Papaltk birleşerek, Kutsal Roma-Germen imparatorluğu'nu kurdular
  • Derebeylik (Feodalite) düzeni kurulup yaygınlaştı
NOT:
  • Katolik mezhebinin merkezi Roma, dini lideri Vatianda'ki Papalık'tır
  • Katolik dünyasında Latin etkisi görülür İncil, edebiyat ve bilim dili Latincedir
  • Ortodoks mezhebinin merkezi İstanbul, dini lideri Fener Patriği'dir
  • İbadet Grekçe yapılır ve daha özgür bir ortam vardırforumsinsinet
  • Patrikhane, Papalık gibi siyasi otorite üzerine egemen olamamıştır
  • Hristiyanlık'ta ortaya çıkan diğer mezhepler Monoizm, Arianizm ve Nasturianizm'dir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com