Bana Çocukluğumu Anlat |
08-26-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bana Çocukluğumu AnlatYaşamayı bile çoktan dert etmeye başladım Her Yüzüme güleni dost sanmışım meğer Kustuğum kan, Çektiğim çileyse Ve sen teselli vermek istiyorsan eğer Bana çocukluğumu anlatmalısın Anne! Dün bir çocuğu konuşturdum uzun uzun Top diyordu, topaç diyordu, Oyundiyordu Küçük bir dünya sıkışmıştı gözlerine Yarın ne getirecek bilmiyordu Kara bulutlar oturdu düşlerime O bir gülüş solsa bile Bana çocukluğumu anlatmalısın Anne! Evrene tüm kapılarımı kapadım artık Oysa ar duygularım olmalıydı, Umut dolu Kime bağlandımsa, kime "Sensin!" dedimse En umulmadık yerde sırtamdan vurdu Oysa sen sevmelisin diyorsun Bakmadan yaşlı gözlerime Bana çocukluğumu anlatmalısın Anne! |
Bana Çocukluğumu Anlat |
08-26-2012 | #2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Bana Çocukluğumu AnlatBana Çocukluğumu Anlat Babaanne Bebeğime diktiğin mavi elbise başucumda Çocukluğumun bayram mendilleri de En çok kaşarlı ekmeklerini severdim kuzinenin içinde Bir de iki divan, bir buzdolabı oturma odasını Taştı mutfağımız Bingöl'de Penceresi küçüktü demir sokak kapısının Yazları salça yapardın bahçede Tepsi tepsi pirinç ayıklatırdın kar yağınca Bana çocukluğumu anlat babaanne Söz etmedin gittin gideli Bakışların soğuk Ellerin sıcaktı babaanne Hani rusyadan savaştan At üstünde kaçırmışlardı seni Hani adına ağıt yakmışlardı Oy miyaser miyaser Hani köyümüz vardı Koçulu köyü Küllerini yüreğinde saklardın Bana çocukluğunu anlat babaanne Söz etmedin gittin gideli Hiçbirşey bıraktığı gibi değil Çok değişti Özünü goru gızım derdin Bayrağımızı vuruyoruz biliyor musun Annem babam çok yaşlandı Tutunduk tutunabildiğimiz kadar Hayat devridaim akıyor işte Oğlum büyüdü Şimdi uzaklarda Ben kızdığın birşey yaptım Artık yalnızım Bana hayatı anlat babaanne Söz etmedin gittin gideli |
|