Armut Kurabiye Tarifi(Resimli Anlatım) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Armut Kurabiye Tarifi(Resimli Anlatım)MALZEMELERİ: Hamuru: 125 gram margarin (ertilip soğutulmuş) 145 gram mısır özü yağı 165 gram küllü su 600 gram un 7 gram karbonat İç malzemesi: 130 gram şeker 60 gram ceviz 1 çay kaşığı tarçın 1 yumurta akının yarısı YAPILIŞI: 1- Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup 5 dakika yoğuralım Hamurun üstünü örtüp bir saat bekletelim 2- İç malzemesini bir kapta karıştıralım Yumurta akını iyice yedirelim 3- Hamurları 45 gram büyüklükte bezelere ayıralım Bezeleri masada yuvarlak olarak açıp içine bir tatlı kaşığı iç malzemesi koyalım Hamurun kenarlarını üstte toplayıp kapatalım Ve yukarıya doğru ucunu inceltip armut şekli verelim Sap kısmına ve dibine birer karanfil yerleştirelim 4- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 40 dakika (hafif altın sarısı oluncaya kadar) pişirelim Alıntı |
|