Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Tarih / Coğrafya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
barajı, büyük, hangisidir, türkiyenin

Türkiye'nin En Büyük Barajı Hangisidir?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Türkiye'nin En Büyük Barajı Hangisidir?

Türkiye'nin en büyük barajı hangisidir?

Türkiye'nin en büyük barajı Atatürk Barajı'dır ve aynızamanda 169 metre yüksekliği ile Güneydoğuanadolu Bölgesinde yer alan Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük barajıdır

Atatürk barajının temelden yüksekliği 169 metredir Nehir seviyesinden yükseklik bakımından minimum su kotu 513 ideal su kotu 526 maksimum su kotu ise 524 metreye ulaşır Baraj duvarının boyu 1644 eni ise 15 metredir

Atatürk Barajı dünyanın en büyük 6 barajı durumundadırHidroelektrik Santral olarak 5 en büyük santraldır Aynı zamanda Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük barajıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com