Yagda Kizartma Yaparken |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yagda Kizartma YaparkenKüçük kılçıklı balıklar ya da kemikli olarak dilimlenmiş balıklar özellikle yağsız oladukları mevsimlerde yağda kızartılarak pişirilebilir Kızartma işleminin iyi yapılması için balıklar yıkandıktan sonra sularının iyice alınması gerekir Bu iş için kurutma peçeteleri kullanılır Balıkların suyu alındıktan sonra tuzlanıp unlanır ya da tuz ve karabiber karıştırılmış una bulanır Balıklar unlanmadan önce bira veya süte batırılırsa daha iyi kızarır Bazı balıklar da önce una yumurtaya sonra galetaya ya da yumurtalı unlu bulamaca batırılarak kızartılabilir Dilimlenmiş ya da fileto kesilmiş balıklar kızartmadan önce domates ve soğan rendesi tuz karabiber kekik ve limon suyunda bekletilirse daha lezzetli olur Kızarma işlemi için dibi düz sığ tavalar derin kızartma kapları ve elektrikli kızartıcılar kullanılır Tavada kızartma yaparken yağın az olmasına yağın tütercesine kızdırılıp yakılmamasına özen gösterilmelidir Kızartma işlemi fırında da yapılabilir alıntı |
|