Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
peynirli, pide, tarifipeynirli, yapılışı

Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı





Peynirli Pide Nasıl Yapılır?-Peynirli Pide Tarifi-Peynirli Pide Yapılışı

Malzemeler:
Sunger Baslangic Mayasi icin:
- 4 cay kasigi dolusu kuru tozmaya
- 1 cay kasig seker
- 1/2 su bardagi ilikta nsicakca su
- 1/2 su bardagi un

Hamuru icin:
- 3 1/2 su bardagi ekmek unu veya normal un
- 2 cay kasigi tuz
- 3 yemek kasigi zeytinyagi
- 1 bardak + 1 yemek kasigi iliktan sicakca su

Peynirli ici icin:
- 2 su bardagi kadar catalla ezilmis beyaz peynir
- 2 yumurta
- arzuya gore tuz kirmizi biber
(butun malzemeleri karistirip hazir hale getirin)

Ustune:
1 hafif cirpilmis yumurta

Yapilisi:

Baslangic mayasi icin tozmayayi suyun icine serpip eritin
Sekeri ilave edip sicak yerde 10 dakika kadar bekletin
Kabarma belirtileri olunca unu ilave edip karistirin
Yarim saat kabarmaya birakin
Hamuru yapmak icin unu genisce bir kaba alin Ortasini havuz gibi acip icine baslangic mayasini tuzu ve zeytinyagini koyup hamur yapin
15 dakika hamuru iyice yogurun Hamurunuz once yapiskan olacaktir ancak yogurdukca yapiskanligini giderecektir
Yogruma islemi bittikten sonra genisce kaba koyup ustunu nemli bir bez veya strecfilm (plastik wrap) ile kapatip 1 saat kadar mayalanmaya birakin
Mayalanmis hamuru hafif unlu tezgaha alip biraz yogurduktan sonra 8 esit parcaya bolup 15-20 dakika dinlendirin
Firininizi 500F (250C) dereceye getirip onceden isitin
Hafif unlu tazgahta ilk sekil verdiginiz hamurdan baslayarak merdane ile orta incelikte oval sekli vererek acin 1cm kadar kenarlardan bosluk birakip iclerine hazirladiginiz icten surun
Kenarlarindan icin ustune gelecek sekilde katlayip uc kisimlarini bastirip birlestirin Yumurta sarisi surun
Tepsinizin buyuklugune gore her tepsiye ikiser tane yerlestirip kizgin firinda 6-10 dkika arasi pisirin (Firininizin isisi az ise daha uzun surede pisecektir)
Pideler piserken digerlerini hazirlayip hepsini bu sekilde bitirin
Eger pidelerinizin yumusak kalmasini istiyorsaniz genis bir tavada pisirdikce ustuste koyup kapagini kapatin


Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.