Şiş Börek (Mantı) Tarifi |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Şiş Börek (Mantı) TarifiŞiş Börek (Mantı) Tarifi Resimli Şiş Börek (Mantı) Tarifi Şiş Börek (Mantı) nasıl yapılır nane kuru tarhun 1 çorba kaşığı tereyağı 1 çay bardağı erişte 1 su bardağı mantı 1 kase tuzlu süzme yoğurt 1 su bardağı nohut 1 kuru soğan zeytinyağı 1 avuç pirinç Hazırlanışı Soğanı piyaz gibi doğrayın yağda bir iki döndürün Üstüne haşlanan nohutu pirinç erişte ve mantıyı ekleyin Üstüne su(sıcak) ekleyerek pişirin Yoğurdu su ile biraz çırpın Yemeğin suyundan biraz ekleyin ve ılıtıp yemeğe tekrar dökün Tavada tereyağını kızartın ve üstüne tarhun ve nane ekleyin ve elde ettiğiniz sosu çorbaya ekleyin Altını kapatın |
|