Muzlu Köpük Pasta Tarifi (Resimli) |
08-25-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Muzlu Köpük Pasta Tarifi (Resimli)Malzemeler
Bisküvileri borcamın içine yan yana dizin Sütü bisküvilerin üzerine dökerek ıslatın Yumurta sarılarını ve tozşekeri derin bir tenecerede çırpma teli ile çırpın Üzerine un su ile ezilmiş nişastas vanilya ve sütü ilave edin Pürüzsüz kıvama gelene kadar çırpın Tencereyi ocağa koyup kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika daha pişmeye bırakıp ocaktan alın ve mikser ile birkaç dakika çırpın Çırpma işlemi bittikten sonra kremayı bisküvilerin üzerine dökün Soğunca dolaba koyup yarım saat kadar bekletin Bir taraftan jöleyi paketinin üzerinde tarif edildiği şekilde hazırlayın Peşine de toz krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle hazırlayın Jöleyi koyulaşmasını beklemeden krem şanti ile birbirine katıp karıştırın ve de mikserle çırpın Bu arada muzları halka halka kesip dolaptta beklettiğiniz tatlının üzerine dizin En üstüne de krem şantili jöleli karışımın üzerine dökün Merak etmeyin karışım ilk başta sulu bir kıvamda oluyor ama sonra buzdolabında katılaşıyor Tatlıyı tekrar dolaba koyup servisten önce en 1 saat bekletip servis yapın Alıntı |
|