Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Fizik / Kimya

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
acıda, çıkar, isı, nötrleşme, tepkimelerinde

Nötrleşme Tepkimelerinde İsı Açığa Çıkar Mı?

Eski 08-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Nötrleşme Tepkimelerinde İsı Açığa Çıkar Mı?

Nötrleşme tepkimelerinde ısı açığa çıkar mı?

Bir asit ve bazın tepkimeye girerek tuz ve su oluşturduğu tepkimelere nötrleşme tepkimeleri denir Asidin yapısındaki (H+) iyonu ile bazın yapısındaki (OH-) iyonunun etkileşiminden H2O oluşurken geriye kalan bazın katyonu ile asidin anyonu tuz meydana getiriyordur

Asit+Baz=Tuz+Su Asit ve bazların etkileşimleri sonucunda oluşan reaksiyonlar ekzotermik yani ısı veren reaksiyonlardır Nötrleşme tepkimeleri de asit ve baz etkileşiminden oluştuğu için ısı veren tepkimelerdendir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com